Huiduieli, excavatoare și frig , așa a fost întâmpinată , la Alba Iulia, vizita premierului Viorica Dăncilă și a Guvernului.

Anunțată în ultima clipă presei, vizita guvernului și a premierului a dorit să treacă repede și cât mai puțin observată în Capitala Unirii. După ce s-au lăsat așteptați aproape o oră (poate pentru a da timp muncitorilor să termine de pavat în fața Monumentului Unirii) reprezentanții guvernului în frunte cu Viorica Dăncilă și-au făcut apariția în jurul orei 10 la monument. De remarcat că, la ora la care, conform programului oficial, Guvernul trebuia să se afle în fața monumentului, o armată de muncitori dotați inclusiv cu un buldo-excavator erau în plină activitate, exact ca în oricare altă zi de muncă.

Întâmpinați de reprezentanți ai Primăriei, Prefecturii și altor instituții locale, ”elita” politică a făcut o scurtă ședință foto și au pornit, pe Podul Unirii, spre Catedrala Încoronării, pentru o înâlnire de taină cu Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu. În acest timp Catedrala Încoronării a fost închisă iar cei care nu au făcut parte din delegația oficială au fost ținuți afară, în frig.

Ulterior delegația guvernamentală a continuat vizita la statuia lui Mihai Viteazul, unde premierul a depus o coroană de flori în sunetul fanfarei militare și a huiduielilor unei mâini de oameni care au aflat despre eveniment. ”Transilvania nu vă vrea”, ”demisia”,”hoților”, ”ticăloșilor”, ”să vă fie rușine” și multe alte scandări de acest gen au însoțit pașii oficialilor până la Sala Unirii din Alba Iulia, unde au fost întâmpinați cu tradiționala pâine și sare.

În timp ce mâna de protestatari strigau de după cordonul de jandarmi, premierul a comunicat mai multe hotărâri care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019, despre crearea grădinițelor cu program sportiv, facilitățile financiare pentru cadre didactice și alte beneficii pe care guvernul le va acorda românilor.

Ulterior a început ședința efectivă a Guvernului și toată lumea care nu făcea parte din executiv a fost dată afară.

După care acest, așa-zis, moment solemn s-a încheiat, și probabil va intra în istorie ca una dintre cele mai penibile manifestări de acest gen organizate vreodată în acest oraș în cele câteva mii de ani de la înființarea lui.