Meșteșug vechi, dar și artă, vitraliul este repropus de artistul Cristian Florin Anghelescu într-o formă personalizată, ca decor al oglinzilor. Oglinzile vitrate ale ”geamgiului de lux” (așa cum spune el, glumind) își propun să readucă un loc de cinste în casă acestui obiect de mobilier mult prea neglijat în ultima vreme.

Expoziția mea ”Glass Nouveau”face referire la acea bell epoque,vreau să o readuc la viață, să v-o readuc în atenție. În acea perioadă, pe fondul unui boom industrial, se dorea mult și ieftin. În zilele noastre trăim ceva asemănător. În contextul globalizării și informatizării excesive, producem mult și ieftin, și de slabă calitate am putea adăuga. Cred că trebuie să reproducem frumosul pe care vrei să-l duci acasă.

Ceea ce am făcut este modul în care încerc să-i redau valoarea oglinzii, din punctul meu de vedere cea mai frumoasă piesă de mobilier dintr-o casă, o piesă cu care vorbim. Încerc să-i dau o viață nouă, să o împodobesc, să aud din ce în ce mai rar remarci de genul : nu-mi plac oglinzile tale, mă îmbătrânesc. Căutați-vă în oglindă ochii, căutați în ei tinerețe, visuri, planuri, pentru că ei sunt oglinda sufletului, singurul loc în care puteți găsi tinerețe fără bătrânețe” a spus Cristian Anghelescu.

Vernisajul expoziției a avut loc marți, 16 iulie, la Museikon, iar pentru cei interesați expoziția va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii iulie.