În sezonul rece pielea suferă o deshidratare semnificativă, care se manifestă prin uscarea și înăsprirea tegumentelor. Uneori poate apărea și roșeața asociată cu mâncărimile. Din această cauză este obligatoriu să ne protejăm pielea prin aplicarea unor produse dermocosmetice.
Pentru a ne păstra sănătatea tenului este recomandată atenție sporită pentru pielea de pe pomeții obrajilor, din jurul ochilor, pielea mâinilor și a buzelor. Este indicat să aplicăm creme hidratante cu factor de protecţie, în zilele reci dar însorite. De asemenea, trebuie folosite balsamuri pentru buze special destinate perioadei de iarnă.
Specialiștii recomandă cremele hidratante mai grase cu vitamina A și D sau alte substanțe care păstrează sănătatea pielii cum ar fi zinc, seleniu, omega 3 şi omega 6. Aplicarea cremei sau a loțiunii trebuie făcută masând delicat fără a irita în nici un fel pielea.

[box type=”green” ]Medicii dermatologi sunt de părere că în perioada rece trebuie evitate metodele cosmetice agresive de curățare a pielii, cum ar fi gomajul. [/box]