Orice femeie îşi doreşte să arate cât mai bine, unele preferând naturaleţea, altele un machiaj ceva mai accentuat. Din momentul în care aţi decis să folosiţi un machiaj, trebuie să vă “antrenaţi” puţin, chiar dacă asta înseamnă să vă demachiaţi de câteva ori până obţineţi rezultatul dorit. Noi am găsit câteva trucuri care pot face diferenţa între un machiaj reuşit şi… o mască.

Machiajul este cu siguranţă o artă. Este imaginea pe care o prezentăm zi de zi persoanelor cu care intrăm în contact, un fel de carte de vizită.

Sunt câteva reguli simple ce trebuie urmate în realizarea unui machiaj corect.

1. Primul secret în vederea reuşitei machiajului este să avem un ten curat şi hidratat.

2. Înaintea aplicării fondului de ten, aplicaţi o bază pentru machiaj care va fixa totul şi machiajul va rezista mai mult timp.

3. Dacă aveţi tenul gras, folosiţi o pudră compactă care fixează foarte bine fondul de ten şi oferă un aspect mat.

4. Dacă nu stăpâniţi foarte bine tehnicile machiajului sau aveţi înclinatia de a aplica prea mult fard, începeţi totul prin aplicarea blush-ului, imediat după pudră. Dând culoare obrajilor, oferiţi un echilibru întregii feţe, iar în acest fel nu veţi mai înclina spre a aplica mai mult fard decât este nevoie.

5. Dacă doriţi o nuanţă mai intensă a fardului de ochi, umeziţi puţin bureţelul cu care aplicaţi fardul, în prealabil.

6. Dacă v-aţi murdărit cu puţină mascara în timpul aplicării, aşteptaţi până ce se usucă (aproximativ 1 minut) apoi folosiţi un beţişor pentru urechi uscat. Surplusul se va îndepărta uşor.

7. Dacă doriţi pomeţi sculptaţi, folosiţi mai întâi un fard de obraz mat în nuanţă de bej-maroniu şi creaţi o umbră usoară pornind de la tâmple şi coborând uşor spre linia buzelor. Însă nu accentuaţi, ci aplicaţi puţină cantitate doar pentru a forma iluzia unei adâncituri. Apoi folosiţi o nuanţă de roz-piersică pe vârful obrazului.

8. Dacă aveţi buzele subţiri, folosiţi înainte de aplicarea rujului un contur în aceeaşi nuanţă cu acesta şi depăşiţi puţin conturul real. De asemenea, este de preferat să folosiţi nuanţe pastelate şi uşor sidefate. Evitaţi culorile tari. Acestea subţiază.

9. Pentru o persistenţă mai mare a rujului, tapotaţi cu un serveţel primul strat de ruj aplicat, apoi pudraţi uşor şi mai aplicaţi încă un strat de ruj.

10. La finalul machajului – sau din când în când de-a lungul unei zile – pulverizaţi întregul chip cu apă termală. Va fixa şi împrospăta machiajul.

sursa: avon.ro