Caravana Ciclaton – un proiect care permite oricui să susţină într-un mod inedit o cauză educaţională – va ajunge în Alba Iulia duminică, 6 septembrie. Evenimentul, ajuns la a doua ediţie, este organizat de Fundaţia ADEPT Transilvania şi susţinut de administraţia locală din Cetatea Marii Uniri. “Primăria municipiului Alba Iulia susţine astfel de iniţiative şi îi invită pe toţi iubitorii de ciclism să se alăture caravanei care va ajunge mâine la Alba Iulia”, au transmis astăzi reprezentanţii instituţiei.

 

Timp de 5 zile, participanţii vor străbate pe bicicletă un traseu de 660 de kilometri şi vor trece prin 11 oraşe, pentru a susţine una dintre cele 5 cauze educaţionale înscrise: „Dă-ţi pasiunea mai departe!”, parte din programul educaţional ”Ajungem Mari” al Asociaţiei Lindenfeld, “De-a Arhitectura”, “GROW”, parte a programului Şcoala de Valori, “IMPACT”, program al Fundaţiei Noi Orizonturi şi “Zburd”al Asociatiei ROI.

Pentru fiecare dintre cele 5 cauze pedalează atât ciclişti de anduranţă (selectaţi pentru a parcurge traseul integral), cât și temerari (cei care aleg diverse segmente de traseu pe care să pedaleze). La cea de-a doua ediţie Ciclaton s-au alăturat 30 de ciclişti de anduranţă, un număr dublu faţă de cel de la ediţia din 2014. Cicliştii temerari care vor participa au alocate până la 30 de locuri disponibile, pentru fiecare segment.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe www.ciclaton.ro, unde vă puteţi şi înscrie ca ciclist temerar sau puteţi alege să faceţi o donaţie.

“În 2014, Ciclaton a pornit de la iniţiativa a doi voluntari care şi-au dorit să unească pasiunea pentru sport şi implicarea în viaţa comunităţii într-un eveniment la care fiecare dintre noi să îşi poată aduce contribuţia. Anul acesta, ne bucurăm foarte mult că Ciclaton a crescut: avem 5 cauze pe care le susţinem, iar numărul cicliştilor de anduranţă s-a dublat. Avem deja un număr foarte mare de susţinători şi suntem convinşi că cea de-a doua ediţie va aduna şi mai mulţi oameni care cred că educaţia este principalul mod prin care putem aduce o schimbare pentru comunitatea din care facem parte”, a declarat Cristi Gherghiceanu, Președinte Fundaţia ADEPT Transilvania.

Turul complet al Ciclaton 2015 a început și se va încheia în Sibiu și va trece prin 11 orașe, printre care Mediaş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Deva şi Alba Iulia. Festivitatea de final va avea loc în Parcul Sub Arini din Sibiu.