Iubitorii teatrului, copii şi adulţi, sunt aşteptaţi vineri, 20 martie, la Teatrul de Păpuşi Prichindel din Alba Iulia pentru două spectacole, o expoziţie de păpuşi şi o poveste cu actorii teatrului.

Evenimentele se desfăşoară sub egida ASSITEJ (Asociația Internațională de Teatru pentru Copii și Tineret) și UNIMA (Uniunea Internațională de Teatru de Păpuși și Marionete), teatrul albaiulian fiind membru al acestor două asociații, şi marchează Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret și Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor. 

Reprezentanţii teatrului albaiulian au anunţat că, la ora 10, la sediul teatrului, va fi prezentat spectacolul “CINE VA PĂZI CLOPOȚEII?”, regia Teodora Popa și va fi vernisată o expoziție de păpuși. Spectatorii vor avea ocazia să stea de vorbă cu actorii teatrului care le vor prezenta scena și păpușile din spectacol.

De la ora 17, în parteneriat cu Asociația AMI (Alba-Manche Împreună) și Palatul Copiilor, se va juca spectacolul FEMEILE SAVANTE de Molière. Prezintă trupa de teatru Aripă cu Zel a Palatului Copiilor Alba Iulia, regia prof. Irena Stânea. Spectacolul face parte din cadrul evenimentelor Zilele Francofoniei la Alba Iulia.

“Păpușarii și iubitorii de teatru din lumea întreagă sărbătoresc anual, în luna martie, Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor și Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. La nivel mondial această formă teatrală beneficiază de foarte multă atenție și ocupă un loc important în zona artistică. Teatrul de păpuși PRICHINDEL Alba Iulia, singura instituție profesionistă de profil din județul Alba, dorește cu această ocazie să mulțumească miilor de spectatori pentru prezența la spectacole și participarea la proiectele pe care le desfășoară. Transmitem astfel un semnal că teatrul de păpuși, prin mijloacele specifice, reprezintă o instituție necesară și firească atât în dezvoltarea personală cât și în cea comunitară. Ne dorim în continuare să facem maximul posibil pentru a oferi publicului cele mai bune producții teatrale și proiecte cât mai interesante”, a declarat Ioana Bogățan, managerul teatrului.

Toate evenimentele vor avea loc la sediul teatrului, se adresează atât copiilor cât și adulților și sunt gratuite.