Problema locurilor de parcare, din Alba Iulia, revine în atenția opiniei publice, după ce, la începutul acestei luni, a intrat în dezbatere publică o propunere de modificare a Regulamentului privind parcările din municipiu. Concret, se propune ca localnicii care au închiriate locuri de parcare, amplasate între blocuri, să aibă drept exclusiv de folosință a acestora doar în intervalul orar 16:00 – 08:00. În restul timpului, locurile ar rămâne disponibile pentru oricine dorește să parcheze.

Propunerea a intrat în dezbatere publică din data de 4 iulie, iar cetățenii care doresc să își exprime punctul de vedere o pot face până pe data de 25 iulie. Așa cum era de așteptat, părerile sunt împărțite, între cei care se izbesc des de problema găsirii unui loc de parcare, pe timpul zilei, în special în zona cartierului Cetate (Bd. Revoluției 1989, str. Cloșca. str. Arnsberg, Bd. Transilvaniei, str. Vasile Goldiș) și o parte din deținătorii de locuri de parcare. Aceștia din urmă se văd nedreptățiți de o asemenea măsură, ținând cont și de faptul că oamenii au plătit deja taxa pentru 12 luni, cu un program de 24 de ore.

Problema a fost ridicată, recent, într-o conferință de presă, de către consilierul local, Angela Moldovan, care solicita găsirea unor soluții pentru eficientizarea utilizării locurilor de parcare din municipiu.

Dacă se va constata, în urma consultării publice, faptul că majoritatea albaiulienilor agrează o astfel de modificare, în ședința de consiliu local din august, va fi inclus un proiect de hotărâre pe acest subiect, urmând ca aleșii locali să aibă votul decisiv.

În situația în care modificările vor fi puse în aplicare, cei care nu vor respecta programul impus, se vor trezi cu mașinile ridicate, deoarece, potrivit administrației locale, în curând va deveni operativ și serviciul destinat ridicării mașinilor parcate neregulamentar.

Conținutul integral al proiectului poate fi consultat aici.