Acoperirea vaccinală împotriva rujeolei, la nivelul județului Alba, a crescut în ultimele două luni la 95,76%, grație campaniei de vaccinare întreprinsă de DSP Alba, în colaborare cu medicii de familie din județ. Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, acest procent ne situează peste limita recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Creșterea înregistrată în Alba este substanțială. Dacă acum două luni, doar 65.8% din copii erau imunizați, iată că acum procentul a depășit 95%. Motivele pentru care părinții nu își imunizau micuții sunt variate, potrivit directorului DSP Alba.

Acesta mai spune că este foarte important ca eforturile depuse în ultimele două luni să fie continuate pentru a nu înregistra noi scăderi ale acoperirii vaccinale.

În depozitele DSP Alba sunt doze suficiente de vaccin ROR, astfel că, în cazul în care există cazuri în care medicii de familie invocă motivul lipsei vaccinului, părinții sunt sfătuiți să se adreseze Direcției de Sănătate Publică Alba și să depună o sesizare.