Parcul Dendrologic „Dr. Ion Vlad” de pe Valea Popii este unul dintre cele mai frumoase locuri cu care se poate mândri Alba Iulia. În zilele caniculare, acesta este o adevărată oază de verdeață și de liniște, unde albaiulienii și turiștii se pot refugia pentru o plimbare sau pentru a se relaxa.

Doi tineri din Alba Iulia, Ionuț Văidean și Radu Goadă, au realizat în acest spațiu ofertant un video în care au surprins, la propriu, în mare parte din film, pașii care te poartă pe aleile parcului.

Parcul Dendrologic este o adevărată grădină botanică în aer liber, care găzduiește peste 1100 de specii de plante, pe o suprafață de mai bine de 21 de hectare „furate” pădurii și amenajate în stilul englezesc, de inginerul silvic Nicolae Pătrânjan.

Accesul până la Parc se poate face cu mașina, cu bicicleta sau pe jos de pe șoseaua națională spre Zlatna se face stânga pe strada Varese, după care dreapta, pe strada Nazareth Ilit și apoi din nou stânga, pe Strada Valea Popii, până la parc. Parcul dispune și de o parcare gratuită.