După 7 ani în care a condus Spitalul Județean de Urgență Alba, Nicoleta Coșarcă a predat oficial ștafeta astăzi către Diana Mârza. La finalul mandatului, aceasta a făcut un bilanț al realizărilor punctate de-a lungul activității manageriale, dar și al obiectivelor pe care nu a reușit să le atingă la nivelul dorit.

Publicitate

Cea mai mare provocare întâmpinată în cei 7 ani a fost, potrivit spuselor Nicoletei Coșarcă, amenajarea secției de oncologie, dar totodată și una din cele mai mari realizări, ținând cont de modul total impropriu în care erau tratați înainte pacienții. Tot la capitolul realizări se încadrează și renovarea și dotarea unor secții precum ATI, chirurgie, UPU, radiologie și imagistică sau oftalmologie. În tot acest timp, spitalul din Alba Iulia a avut parte de susținerea financiară a Consiliului Județean Alba, dar și a unor firme private care au ales să contribuie prin sponsorizări la îmbunătățirea condițiilor și dotărilor din această unitate medicală.

Citește și : VIDEO: Planurile și prioritățile noului manager al Spitalului Județean Alba

În ceea ce privește regretele, Nicoleta Coșarcă spune că și-ar fi dorit ca problema ambulatoriului de specialitate să fi fost rezolvată până acum, însă, din cauza lipsei unor linii de finanțare europeană pe acest domeniu, timp de mai mulți ani, a fost imposibilă relocarea cabinetelor. Totuși, proiectul are șanse să fie finanțat în anii următori, documentația aflându-se în stadiul de verificare în vederea aprobării. O altă problemă pe care nu a reușit să o rezolve în totalitate este cea a comunicării dintre cadrele medicale și pacienți sau aparținători. Multe din nemulțumirile acestora din urmă sunt legate nu neapărat de actul medical în sine, ci mai ales de atitudinea celor care i-au îngrijit. În acest sens, în perioada următoare vor fi organizate cursuri de comunicare pentru cadrele medicale din secțiile cel mai des blamate de pacienți, în chestionarele privind gradul de satisfacție.

Chiar dacă se pensionează, Nicoleta Coșarcă spune că, după o perioadă de repaus din activitate, va lua în calcul varianta de a-și pune la dispoziție cunoștințele din domeniul sanitar, în măsura în care va fi solicitată pe un alt post.