Miercuri, Curtea de Apel Alba Iulia a admis în parte contestaţia formulată de preşedintele României Klaus-Werner Iohannis împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Alba Iulia, instanţa a dispus anularea punctului 1 şi 2 din raportul de evaluare nr. 35687/G/II/08.08.2013 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate sub aspectul conflictului de interese în materie administrativă.

“Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea reclamantului ca inadmisibilă cu privire la punctul 3 al aceluiaşi raport de evaluare, care dispunea sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru cercetarea încălcării regimului juridic al conflictului de interese în materie penală. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată într-un comunicat dat miercuri publicităţii.

Dosarul nr. 780/57/2013 a fost înregistrat  pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia în 29.08.2013 şi a avut ca obiect soluţionarea acţiunii în contencios administrativ formulată de reclamantul Klaus Werner Iohannis prin care acesta a solicitat: anularea raportului de evaluare 35687/G/II/08.08.2013 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate – Inspecţia de Integritate prin care aceasta a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de către Klaus Werner Iohannis (în perioada în care a deţinut funcţia de Primar al Municipiului Sibiu)

În 19.03.2014 Curtea de Apel Alba Iulia a admis  cererea formulată de A.N.I. şi a dispus suspendarea judecării cauzei până la soluţionarea dosarului penal nr.644/P/2013 aflat în cercetarea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J. întrucât  soluţia care s-ar pronunţa în cauza instrumentată de Parchet pentru infracţiunea de fals în înscrisuri, ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea în cauză.

În 29.04.2015 Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de repunere a cauzei pe rol formulată de reclamantul Klaus Werner Iohannis având în vedere închiderea prin clasare a dosarului penal nr.644/P/2013.