Bucătarul englez, Jamie Oliver, cunoscut pentru campaniile sale prin care încurajează o alimentație sănătoasă, a avut o altă inițiativă deosebită. Acesta a călătorit în toate colțurile lumii pentru a afla rețetele celor mai vârstnice persoane de pe glob, care au trecut pragul a 100 de ani. Potrivit publicației 7sur7.be, în urma călătoriei sale Jamie Oliver a prezentat 14 alimente care ar putea garanta longevitatea.

Bucătarul a declarat că pentru o viață lungă și sănătoasă nu este nevoie de alimente deosebite, sunt suficiente doar produse care se găsesc pe piață. „Nu mă refer la goji sau sucuri verzi. Ajunge să gătim inteligent, cu alimente simple. Cele mai bune feluri pe care le-am mâncat erau făcute toate din ingrediente fără pretenții”, a spus Jamie Oliver.

În fapt Jamie Oliver recomandă consumul unor porții mai mici de carne, creșterea consumului de apă și un mic dejun copios.

„Când am călătorit în lume, am întâlnit oameni cu o viață lungă și productivă. Toți mâncau un mic dejun consistent”, a precizat el.

Iată lista celor 14 alimente: ouă, lapte de capră (feta), pește, cartofi dulci, legume și zarzavaturi, tofu, fasole neagră, nuci, fructe proaspete, alge, orez sălbatic, usturoi, creveți și ardei.

agraria3