Actorii Teatrului de Păpuși “Prichindel” Alba Iulia participă, în perioada 15 – 18 noiembrie, la două dintre cele mai importante festivaluri de teatru de păpuși și animație din țară: Festivalul Internațional de Animație “Gulliver” Galați și Festivalul Internațional al Teatrului de Animație “Bucurii pentru copii” București.

După cum a precizat managerul teatrului albaiulian, Ioana Bogăţan, simpla invitație de a participa la aceste festivaluri importante din România este foarte onorantă pentru echipa care a conceput şi pune în scenă spectacolul. “Criteriile de selecție sunt riguroase, iar simpla participare reprezintă un act de recunoaștere a calitații spectacolulu”, a declarat Ioana Bogăţan. Aceasta a menţionat că “Universul din lanterna magică” este un spectacol non-verbal deosebit, plin de culoare, sensibilitate care a intrat în repertoriul teatrului din Alba Iulia în anul 2010. De atunci a fost jucat cu succes atât în țară cât și în străinătate. A fost prezentat de mai multe ori în cadrul festivalului Avignon OFF din Franța, în 2010 şi 2013, unde s-a bucurat de succes și aprecieri pozitive.

„Spectacolul este cu actori şi păpuşi, precum şi cu tot felul de maşinării şi instalaţii pentru copii de la 6 ani în sus, dar şi pentru părinţii lor. Într-un spaţiu nou, ostil, plin de bolovani şi pietre, dintr-un ou aruncat de destin, se naşte o lume nouă, cu fiinţe stranii dar simpatice. Aceleaşi probleme, aceleaşi mituri, aceleaşi mici poveşti, ne amintesc de propria noastră istorie, de propriile noastre calităţi şi defecte… Lumea, lumile sunt ciclice şi mereu, dorinţa de a depăşi condiţia duce fatalmente la catastrofă. Un spectacol care încearcă să ne spună, fără cuvinte, dar cu multă muzică şi culoare, cât de importantă este iubirea, mila şi teama în marea experienţă a vieţii din orice fel de Univers”, a precizat regizorul Radu Dinulescu.

Din echipa spectacolului mai fac parte Ioan Pitic – scenografie, Levente Szocs – muzică, Ovidiu Tămășan – maestru lumini şi actriţele: Amalia Pop, Teodora Popa şi Elena Scorţeanu.

Universul din lanterna magica3.1