Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat, în această dinimeaţă, 9 percheziţii, pe raza municipiului Alba Iulia (5), Ighiu (1), Mihalţ (2), Crăciunelu (1), la locuinţele a 5  persoane bănuite de săvârşirea de  infracțiuni  de înşelăciune în dauna unor societăţi de asigurare, fals în declaraţii şi uz de fals şi au pus în executare 4 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de săvârşirea infracţiunilor menţionate, au transmis reprezentanţii IPJ Alba.

“În cadrul percheziţiei efectuate la domiciliul uneia dintre persoane au fost găsite o armă de vânătoare şi 64 de cartuşe pentru această armă  şi un pistol cu gaze cu 55 de cartuşe, deţinute fără drept.

Din probele administrate până în prezent în cauză a rezultat că în perioada anilor 2011-2012, un bărbat, din comuna Mihalţ, judeţul Alba, a înscenat 3 accidente rutiere în care au fost implicate maşini de lux, pentru care erau încheiate asigurări obligatorii şi Casco.

Pentru a induce în eroare autorităţile şi firmele de asigurare, barbatul a declarat că la volanul autoturismelor implicate în accidente se aflau alte persoane, aspecte confirmate de persoanele respective.

În acest fel, cei cinci au încasat, fără drept suma de 188.000 lei cu titlu de despăgubiri, în dauna a 3 societăţi de asigurare.

În urma activităţilor desfăşurate, patru persoane din judeţul Alba au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi prezentarea procurorului de caz cu propuneri legale.

La percheziții au participat și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, se arată într-un comunicat dat astăzi publicităţii.