Astăzi debutează “Alba Sub Lumini de Oscar”, un altfel de festival, care vă propune să învăţaţi artă fotografică de la profesionişti, dar şi să câştigaţi premii importante.

Concursul din cadrul festivalului se desfăşoară în perioada 4 mai – 5 iulie, acesta urmând să aibă trei teme diferite şi trei etape de desfăşurare.

“Alba sub Lumini de Oscar – ASLO” este varianta “transilvăneană” a festivalului “Vama sub Lumini de Oscar – VSLO” şi va avea loc la Alba Iulia.

După cum au anunţat organizatorii. cursurile teoretice şi practice vor fi gratuite şi se vor ţine în perioada 28 iulie – 1 august.

Programul de cursuri teoretice şi practice cuprinde: fotografia de produs cu Cătălin Săvulescu, fotografia panoramică şi de peisaj cu Marek Czarnecki, fotografia de street&urban cu Vlad Eftenie, fotografia action cu Cosmin Someşan, editare de fotografie cu Luca Achim şi modalităţi de iluminare cu lumină continuă cu Cătălin Rudolf.

În programul de 5 zile este cuprinsă şi o excursie pe Valea Frumoasei de 2 zile, transportul fiind asigurat de organizatori. Cursurile teoretice se vor desfăşura la Pub 13. Expoziţiile de fotografie vor avea loc într-un spaţiu situat chiar lângă Poarta a-III-a a Cetăţii  Alba Carolina, locul unde are loc schimbul Gărzii Cetăţii. În fiecare seară, vor fi proiecţii de fotografie şi filme documentare pe esplanada din spatele Porţii a-III-a.

În ultima zi a festivalului, se va organiza un vernisaj al câştigătorilor acestei ediţii a festivalului şi se vor acorda premiile. Premiul I – 2000 euro, premiul II – 1500 euro, premiul III – 1000 euro şi 7 menţiuni a 400 euro.

Teme de concurs

  • Etapa I – Tema:  “România neştiută”

Perioada de postare: 4 mai – 17 mai

Perioada de votare: 18 mai – -24 mai

  • Etapa a II a – Tema: “Lumini şi umbre”

Perioada de postare:  25 mai – 7 iunie

Perioada de votare: 8 iunie – 14 iunie

  • Etapa a III a– Tema: “În mişcare”

Perioada de postare : 15 iunie – 28 iunie

Perioada de votare: 29 iunie – 5 iulie

La fiecare etapă va fi desemnat un singur câştigător.

Vor fi declarate câştigătoare fotografiile care vor aduna cel mai mare număr de voturi.

Se va ţine cont doar de voturile acordate în perioadele menţionate. Votarea se face prin scrierea unui comentariu cu cuvantul ”votat” în dreptul fotografiei. Aceeaşi persoană nu poate vota de două ori aceeaşi fotografie, dar poate vota mai multe fotografii.

Câştigătorii vor beneficia de cazare şi masă gratuită pe perioada desfăşurării festivalului ASLO şi de înscrierea automată în cadrul festivalului Vama Sub Lumini de Oscar (desfăşurat în perioada 23 august – 31 august la Vama Veche).