„Vă place Schu… ?” este un nou proiect în care îl putem reîntâlni pe Horia Mihail alături de Răzvan Suma, iniţiatorul acestui proiect.

Între 7 şi 18 noiembrie, violoncelistul Răzvan Suma şi pianistul Horia Mihail vor concerta în 7 oraşe din România, la 10 ani de la primul turneu naţional.

Concertul de la Alba Iulia are loc marţi, 8 noiembrie 2016, ora 19.30.

Intrarea la concert se face pe baza invitaţiilor care pot fi ridicate de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În 2006, Răzvan Suma începea o serie de turnee naţionale alături de doi prieteni, muzicieni apreciaţi la rândul lor: Gabriel Croitoru şi Horia Mihail.

În 2012, plecând de la titlul unui film celebru (Vă place Brahms?), violoncelistul Răzvan Suma a concertat în toată ţara alături de partenerii săi: aşa au luat naştere turneele Vă place Bach ?, Vă place Brahms ?, Vă place Tango ?, ajungând în 2016 să caute împreună cu publicul său răspunsul la întrebarea, cu răspuns cunoscut, desigur, Vă place Schu…?

Violoncelistul Răzvan Suma vorbeşte despre acest proiect: „Ce consider eu a fi important acum este că fără acel nou început al conceptului de turneu, pentru România, care s-a petrecut acum 10 ani, din punct de vedere profesional lucrurile ar fi stat cu totul altfel pentru mine. Turneul este cel care, prin repetarea aceluiași program în diferite contexte, te aduce la limita superioara de interpretare și gândire. Turneul este cel care te face să îți descoperi noi limite de control psihologic, de comportament și mai ales să te descoperi în momente critice, cu bune și cu rele. Turneele și ciclicitatea lor crează publicul tău ca artist, iar împreună creștem și ne bucurăm de muzică. In 2006 am pornit la un drum alături de Romanian Piano Trio, iar reîntâlnirea cu Horia Mihail pentru a sărbători un deceniu de când am început fiecare dintre noi aceste turnee este, cred, semnificativă.”

Programul de recitaluri din acest turneu susţinut de Răzva Suma şi Horia Mihail cuprinde F. Schubert: Sonata Arppeggione în la minor, D 821, R. Schumann: Adagio şi Allegro în la bemol major, op. 70, Fantasiestücke, op. 73 şi Cinci piese în stil popular, op.102.

Programul turneului:

7 noiembrie, ora 19 – Deva, Teatrul de Artă
8 noiembrie, ora 19.30 – Alba Iulia, Casa de cultură
9 noiembrie, ora 19 – Craiova, Filarmonica Oltenia
11 noiembrie, ora 19 – Timişoara, Sala Capitol
13 noiembrie, ora 19 – Iasi, Aula BCU
16 noiembrie, ora 19 – Bucureşti, Sala Radio
18 noiembrie, ora 19 – Piteşti, Centrul multifuncţional.