Maestrul Tudor Gheorghe va deschide serbările Centenarului mâine seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu spectacolul ”Tot ce-i românesc nu piere”. Spectacolul a umplut deja sala din Alba Iulia pe data de 9 noiembrie, când a fost prezent prima dată cu acest spectacol.

Culegere a celor mai frumoase poezii despre țară și provinciile românești, acest concert, o lecție de istorie și de poezie adevărată, este cel mai potrivit debut al sărbătorii Marii Uniri. Maestrul Tudor Gheorghe vine de 30 de ani ani la Alba Iulia pentru a sărbătorii Unirea, dar, în ultimii ani, spune că a ales să vină cu câteva zile mai devreme de 1 decembrie pentru a se disocia de ”căderea în derizoriu, de politizarea acestei zile”. ”Spectacolul pe care îl vor vedea oamenii pe 29 spune tot despre relația mea specială cu Alba Iulia pe care întotdeauna o voi iubi” a declarat artistul.

În ceea ce privește proiectele viitoare, maestrul Tudor Gheorghe a spus : ”Soacră-mea avea o vorbă minunată, să trăim până mâine! Pregătesc ceva. Eu întotdeauna când am terminat să lucrez la un spectacol și am plecat în turneu cu el, mă gândesc deja la celălalt. Lucrez la un roman care trebuie să apară. Eu am scris enorm de mult, dar nu am publicat. Mă ignor ca scriitor, am ales întotdeauna să pun opera celorlalți înaintea mea”.