Din ce în ce mai mulţi părinţi îşi doresc pentru aniversarea copiilor torturi cu personajele preferate de cei mici sau în forme deosebite: maşină, iepuraş, ursuleţ… Deşi par foarte greu de realizat, în realitate este nevoie doar de o reţetă delicioasă de tort şi de răbdare.

Puteţi să le faceţi doar pentru copiii voştri, dar dacă tot vă formaţi mâna s-ar putea ca prietenii să vă ceară să faceţi mici capodopere culinare şi pentru copiii lor şi să vă şi plătească pentru munca depusă. Puteţi obţine astfel un venit suplimentar, care poate deveni constant dacă vă şi faceţi puţină reclamă pe reţelele de socializare. Evident, trebuie să acordaţi foarte mare atenţie ingredientelor, care trebuie să fie proaspete şi de calitate. Altfel nu doar vă pierdeţi clienţii, dar riscaţi şi anchete penale dacă cineva va depune plângere.

Dacă produsele pe care le faceţi sunt apreciate, puteţi începe chiar şi o afacere, înfiinţând o firmă sau un PFA. Sunt destule cazuri de femei care au reuşit să îşi atragă o clientelă constantă pentru torturile şi prăjiturile lor făcute din ingrediente sută la sută naturale, dar mai este suficient loc pe piaţă, mai ales dacă veniţi cu ceva deosebit.

Cum faceţi un personaj?

Nu trebuie mare talent la desen pentru a realiza un personaj, dar dacă aveţi talent vă va fi mai uşor.

Pentru cei mai puţin talentaţi, un şablon este salvator. Luaţi o bucată de hârtie uşor transparentă şi o puneţi peste un desen cu personajul ales. Îi desenaţi conturul, după care decupaţi hârtia. Şablonul obţinut se pune peste tort şi se decupează cu un cuţit îngust, lung şi bine ascuţit.

Apoi, desenaţi cu fructe, bombonele, bucăţele de ciocolată etc. faţa personajului. Puteţi alege varianta unei creme peste blat care să ţină decorul, mai ales dacă este vorba despre ciocolată, sau varianta gelatinei pentru torturile decorate cu fructe.

Tortul din imagine a fost realizat cu ajutorul unui şablon şi a fost decorat cu bucăţele de ananas, afine şi vişine. Decorarea a durat mai bine de o oră, de aceea spuneam că este nevoie de răbdare, dar bucuria pe care a adus-o a fost de nepreţuit. 🙂

Succes!