La sfârşitul acestei săptămâni, în 25 şi 26 octombrie, la Zlatna va avea loc cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare a Romanţei „Te-aştept pe acelaşi drum – In Memoriam Valer Ponoran”. Pentru trofeul acestui festival, care pune toamna pe acorduri muzicale sensibile, s-au înscris în concurs 16 concurenţi din toată ţara.

romante zlatnaConcurenţii vor interpreta repertoriul în preselecţia şi mai apoi, cei rămaşi în cursă, în concursul propriu-zis. Câştigătorii vor susţine mai apoi concertul de gală. Evenimentul se desfşoară la sala de festivităţi a Primăriei Zlatna (fosta Cantină Ampelum). Marele premiu este în valoare de 2.500 de lei. Se mai acordă şi premiul I, în valoare de  1.500 de lei, premiul II – 1.000 de lei şi premiul III – 500 de lei.

În fiecare seară, pe lângă spectacolul oferit de concurenţi, pe scena din Zlatna vor susţine recitaluri şi artişti renumiţi precum: Stela Enache şi Corina Chiriac, Traian Jurchelea şi Alexandru Jula. Spectacolul va fi prezentat de Octavian Ursulescu.

Juriul va fi format din invitaţi speciali, alături de reprezentanţi ai organizatorilor şi partenerilor evenimentului. Recitalurile, preselecţia şi prestaţiile concurenţilor vor fi acompaniate de orchestra condusă de maestrul Ovidiu Barteş.

Vezi Programul Festivalului „Te-aştept pe acelaşi drum – In Memoriam Valer Ponoran”:

SÂMBĂTĂ, 25 octombrie 2014

9.00 – Preselecţia concurenţilor

19.00 – Deschiderea oficială a festivalului

19:00 – 19:30 –  Prezentatorul anunţă programul serii, invitaţii speciali şi componenţa juriului.

19:30 – 22:00 – Concursul de interpretare a romanţei, recitaluri

DUMINICĂ, 26 octombrie 2014

19:00 – 19:15 – Prezentatorul anunţă programul ultimei zile a festivalului

19:15 – 20:30 – Decernarea premiilor şi concertul de gală

20:30 – 22:00 – Recitaluri

22:00 – Închiderea festivalului. Primarul oraşului şi invitaţii ţin scurte alocuţiuni.

22:15 – Masa festivă

Festivalul Naţional de Interpretare a Romanţei „Te-aştept pe acelaşi drum – In Memoriam Valer Ponoran” este organizat de Primăria Oraşului Zlatna, Consiliul Local al Oraşului Zlatna, Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia şi Casa de Cultură „Horea Popescu” Zlatna.

Sursa foto: Horia Fleşer