sange20 de jandarmi din Alba au donat astăzi sânge pentru victimele incendiului de la Clubul ”Colectiv”, din București. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveț, a declarat că în zilele următoare se vor mai prezenta și alți colegi la Centrul de Transfuzii Sanguine din Alba Iulia pentru a sprijini această acțiune de solidaritate.

Și luni la Centrul de Transfuzii din Alba Iulia s-au prezentat câteva zeci de albaiulieni, donatori noi, care au dorit să își demonstreze susținerea pentru eforturile medicilor care veghează la soarta celor care se zbat între viață și moarte după incendiul devastator de la București, din Clubul Colectiv.

Șeful Centrului de Transfuzii Sanguine din Alba Iulia, medicul Elena Popescu, a solicitat celor care doresc să doneze sânge să solicite mai întâi o programare pentru a se evita aglomerația.

Reprezentanții centrului de la Alba Iulia au anunțat că, în această săptămână, sunt așteptați donatori și de la alte instituții din Alba Iulia, printre care și Inspectoratul Județean de Poliție Alba.

Sângele donatorilor de la Alba Iulia, la fel ca și cel colectat la alte centre din țară va fi transportat la București dacă medicii vor solicita acest lucru pentru tratarea celor 136 de răniți care mai sunt internați la acest moment în spitalele din capitală.

În urma incendiului de vineri seara din clubul Colectiv din București și-au pierdut viața 32 de persoane.