Lucrările de renovare a clădirii Teatrului de Păpuși ”Prichindel” se vor termina, în opinia lui Dan Popescu, administratorul județului Alba, în ianuarie 2019, iar teatrul își va redeschide porțile în luna martie.

Publicitate

”Termenul de realizare a lucrărilor a fost amânat, în conformitate contractuală, pe baza condițiilor climaterice, până în luna ianuarie. Din punctul meu de vedere, la nivelul și stadiul de execuție, lucrurile pot fi realizate până în luna ianuarie. Partea de infrastructură e realizată în totalitate, există tencuieli, închiderile sunt executate, deci se poate lucra pe timp de iarnă, pentru că se va lucra în interior” a afirmat administratorul județului.

Încheierea lucrărilor nu va însemna, însă, deschiderea teatrului, aceasta fiind estimată pentru începutul lunii martie. În incinta teatrului va fi amenajată o simeză în foaier și va fi schimbat, în totalitate, mobilierul. Renovarea este considerată de Consiliul Județean, în proporție de 80%, o lucrare nouă, dat fiind faptul că au fost adăugate porțiuni clădirii existente, așa cum ar fi foaierul, cabinele de machiaj, camerele de oaspeți și toaletele pentru public. Scena va fi mărită, ceea ce va permite și realizarea de concerte și spectacole pentru adulți. Capacitatea sălii este de 160 de locuri, iar acustica este foarte bună.

Lucrările de renovare și reabilitarea aTeatrului de Păpuși ”Prichindel” au început în luna octombrie a anului 2017, durata lor fiind estimată la 12 luni. Fondurile pentru realizarea acestei investiții provin de la Consiliul Județean Alba, valoarea totală fiind de 1.828.337 lei.

Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia a fost înfiinţat în 01 septembrie 1952 ca teatru de păpuşi profesionist, cu personalitate juridică. În decursul celor 66 de ani de existenţă, acesta a participat la numeroase festivaluri, atât în ţară cât şi peste hotare,  și a stabilit colaborări cu toate instituțiile de profil din țară.