Locurile de parcare din Alba Iulia vor ajunge să coste mult cu peste tarifele practicate în orașele mari din România, asta dacă proiectul de hotărâre privind noul regulament de organizare și funcționare a parcărilor publice va trece de votul Consiliului Local, în forma actuală. Cheltuiala va fi considerabilă atât pentru locuitori, cât și pentru turiști. Cea mai consistentă creștere va fi resimțită de locuitorii care își achiziționează abonamente anuale. Acestea vor ajunge să coste de 10 ori mai mult.

Noul regulament propus spre aprobare împarte municipiul în trei zone tarifare diferite. Mai jos, puteți vedea sumele propuse de Primărie. Harta zonelor tarifare poate fi consultată aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un semnal de alarmă este tras de Asociația Infrastructură Alba, care, prin reprezentanții săi, Andrei Barbu – președintele Asociațiației Pacienților Alba, Mircea Trifu – consilier local și Iuliu Hada – fost președinte PNȚCD Alba, organizează o dezbatere pe tema modificărilor propuse de Primăria Alba Iulia. Întâlnirea va avea loc joi, 19 iulie, începând cu ora 18:00, în sala de ședințe a sediului Direcţiei Programe, de pe strada Bucovinei, nr. 6.

Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Alba Iulia, apulum.ro, până pe data de 1 august, după care va fi supus la vot în următoarea ședință a aleșilor locali. Proiectul are șanse mari de a trece de votul Consiliului Local, ținând cont de faptul că PNL deține majoritatea, iar inițiatorul proiectului este primarul Mircea Hava.