Târgul Giving Tuesday a avut loc astăzi, între orele 10.00-14.00, în holul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Acesta va pune în vânzare rezultatul unei campanii de o săptămână de strângere de obiecte simbolice, iar banii obținuți vor fi donați Asociației Tășuleasa Social pentru a marca o parte din traseul Via Transilvanica.

Silvia Maican, lector în cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, și organizator al Târgului a spus : ”Am încercat să ne încadrăm în tema Centenarului, majoritatea obiectelor sunt fie confecționate de către studenții cercului de marketing, fie de către studenții cercului de etnie și folclor, fie sunt obiecte donate de către angajații și studenții universității. Încurajăm și noi natura, încurajăm voluntariatul, susținem multiculturalitatea, tradițiile românești și, bineînțeles, și mersul pe jos”.

Printre sutele de obiecte expuse, cele mai interesante au fost ”cutiuțele cu dichis” adaptate centenarului, papioanele tricolore și vasele pictate cu mâna. Primele vânzări au fost stegulețele, cutiuțele și sticlele decorate tricolor.

Via Transilvanica

Tăşuleasa Social este un ONG, al cărui Administrator este Tiberiu Ușeriu, câștigătorul Ultramaratonului Arctic din acest an. Asociația desfăşoară proiecte cu caracter social, educaţional, de mediu, cultural etc. și s-a făcut cunoscută publicului larg în primul rând prin acţiunile de împădurire pe care le organizează toamna şi primăvara, cu participare voluntară. (tasuleasasocial.ro)

Printre altele, Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze un drum care va porni de la Drobeta-Turnu Severin, unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I, va străbate Transilvania și va ajunge până la Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare.

Via Transilvanica este un drum care își propune să promoveze natura, istoria și multiculturalitatea Transilvaniei, un drum de 950 km ce poate fi parcurs în mai multe săptămâni în totalitate sau, parțial, în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare și masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

În 29 septembrie 2018, Asociația Tășuleasa Social din Piatra Fântânele a inaugurat primii 140 de kilometri din traseul Via Transilvanica. (viatransilvanica.com)