Două tinere pregătesc o surpriză inedită călătorilor din Alba Iulia, pentru data de 8 martie. Cei care vor circula pe ruta Gară-Cetate-Cartier Ampoi III- Centru-Gară vor putea să deschidă o scrisoare sigilată, scrisă de mână, cu stiloul.

Inițiatorii consideră acțiunea o metodă inedită de a ne smulge un zâmbet la primele ore ale dimineții, când, probabil, fiecare e mai preocupat de problemele cotidiene. Vor fi 300 de scrisori care vor decora autobuzul iar cititorii, după ce vor deschide scrisoarea și vor citi mesajul,  pot fie să păstreze epistola, fie să o lase pentru alt cititor curios.

Pentru a vă bucura de frumusețea scrisorilor,  albaiulienii trebuie să fiți matinali, întrucât  autobuzul pornește pe traseul amintit la ora 08.00.

Evenimentul este organizat de Asociația „Arta nu mușcă“ (prin LivrezDragoste.ro-Atelierul de scrisori) și Primăria Municipiului Alba Iulia și are scopul de a experimenta spațiile publice într-un mod creativ.

Responsabile de relansarea scrisului de mână, ca formă elegantă de comunicare, sunt două tinere din București, Cristina Dobrescu şi de Loredana Munteanu. Se întâmpla în urmă cu doi ani. De atunci, sute de scrisori scrise de ele au „călătorit“ cu metroul, tramvaiul, trenul.

„Inevitabil, cu toţii folosim internetul şi telefonul,  însă, din când în când, recomandăm să surprindem oamenii frumoşi din viaţa noastră cu o astfel de surpriză. Ce-i drept, e un gest mărunt, dar care face diferenţa. Să ne imaginăm că un mesaj virtual sau un SMS se mai şterge, dar o scrisoare se păstrează mai multă vreme“, argumentează cele două tinere.

În Alba Iulia, evenimentul se desfășoară în contextul proiectului „Interactive Cities“,  în cadrul căruia Primăria Municipiului este partener. Proiectul este  finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului european de cooperare interregională URBACT III (2014-2020). Este proiectul prin care Alba Iulia se pune la dispoziția românilor și străinilor, turiști sau localnici, cu toate instrumentele necesare pentru a le ușura și amplifica bucuria experienței.