Cerul înstelat pare să picteze de fiecare dată un nou tablou care să ne surprindă, să ne stârnească interesul și admirația, instalând în sufletele noastre un profund sentiment de liniște și siguranță.

Dacă te numeri printre persoanele care iubesc să admire cerul nopții, pentru unii fiind o adevărată terapie înainte de culcare, atunci trebuie să știi că la Editura Casa a părut cartea ,,Stele și constelații pe înțelesul tuturor’’, a autorului Klaus M. Schittenhelm, un volum care își propune să ne ofere hartă prin care să înțelegem spectacolele pe care bolta cerească le prezintă în fiecare anotimp.

Cartea menționată promite să ne învețe să recunoaștem cu ușurință cele mai frumoase 25 de constelații, care își prezintă cu pricepere și dăruire numărul, contribuind la acea perdea luminoasă care reușește să ne impresioneze întotdeauna.

Prin bogăția informațiilor oferite, presărate cu legende și povești inedite, alături de hărți explicite, cartea ,,Stele și constelații pe înțelesul tuturor’’ este o lectură menită să cultive pasiunea pentru astronomie, reușind, totodată, să îmbogățească cultura general a întregii familii.

Articol de Florina Popa Dumșe