Curtea de Justiţie de la nivelul Uniunii Europene oferă un număr limitat de stagii plătite cu durata maximă de 5 luni. Acestea se efectuează de obicei la Directoratul Cercetare şi Documentare, la Serviciul pentru Presă şi Informaţii, la Directoratul General pentru Traduceri sau la Directoratul pentru Interpretare.


Stagiarilor li se cere:

    • să fie cetăţeni ai unui stat membru UE;
  • să aibă diplomă de licenţă în Drept sau Ştiinţe Politice (Dreptul ar trebui să predomine), diplomă care, dacă este cazul, să fie completată de un certificat de studii post-universitare sau de experienţă profesională;
  • să cunoască la perfecţie una dintre limbile oficiale ale UE şi să cunoască bine şi o a doua. Se recomandă, de asemenea, bune cunostinţe de limba franceză.

Stagiile la Directoratul pentru Interpretare dureaza între 10 şi 12 săptămâni şi se adresează persoanelor recent calificate pentru interpretare, care sunt specializate în acele limbi străine ce prezintă interes pentru DG. Stagiarii au ocazia de a-şi perfecţiona capacitatea de interpretare, mai ales pe partea legală, prin pregătirea de dosare, cercetare de termeni şi exerciţii practice. Datele limită până la care se pot trimite cererile de candidatură sunt:

    • 30 septembrie, pentru stagiile care încep între 1 martie şi 31 iulie
  • 30 aprilie pentru stagiile care încep între 1 octombrie şi 28 februarie

Formularul de candidatura se găseşte AICI

sursa: eurodesk.ro