Spitalele din județul Alba, situate în zone în care s-a semnalat prezența viperelor, dar și Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, au în stoc cel puțin 1-2 doze de ser antiviperin, iar pentru a se asigura că sănătatea populației nu va fi pusă în pericol, în caz de astfel de incidente, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a solicitat Ministerului Sănătății alte 21 de doze.

Având în vedere evenimentele sociale și culturale ce au loc în perioada de vară în zone în care trăiesc vipere, precum Munții Apuseni și Valea Sebeșului, DSP Alba a solicitat Ministerului Sănătății pentru spitalele din județ alte 21 de doze de ser antiviperin.

De asemenea, în situația în care un spital rămâne fără ser antiviperin, există posibilitatea de redistribuire a acestuia, în condițiile sanitare prevăzute de lege.

Doza de ser antiviperin se administrează imediat după mușcătură, iar DSP Alba recomandă cetățenilor să se adreseze celui mai apropiat spital sau să anunțe incidentele la numărul de urgență 112 în cazul în care astfel tratamentul se poate administra într-un timp mai scurt.

Totodată, precizăm că despre situația serului antiviperin a cerut informații și prefectul județului, Dănuț Hălălai, reprezentantul guvernului în teritoriu, în condițiile în care în zonele de munte, vara, sunt organizate serbări câmpenești.