Ieri seară, în comuna Săliștea, polițiștii din localitate l-au tras pe dreapta pe un tânăr de 29 de ani aflat la volanul unui tractor.

Spre suprinderea lor, reprezentanții legii au dat peste o adevărată „comoară” a încălcării normelor rutiere. Mai întâi, polițiștii au cerut permisul de conducere, dar acesta nu exista, săteanul neavând dreptul legal să conducă autovehicule de vreun fel.

Apoi, l-au testat cu aparatul etilotest și dispozitivul a arătat o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul respirat. Când să îl ducă la spital pentru stabilirea alcoolemiei în sânge (cea care și contează în determinarea gravității faptei), tânărul a refuzat nu tocmai politicos, devenind recalcitrant.

 

Tata-socru riscă închisoarea!

Una peste alta, polițiștii nici nu s-au mai mirat când au văzut că tractorul nu îi aparține turmentatului sătean, ci socrului acestuia.

În urma incidentelor, bărbatul din Săliștea este cercetat pentru conducere fără permis și sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, riscând chiar o sentință cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Dar necazul nu este doar acesta, pentru că și proprietarul tractorului ar putea suferi repercusiuni în egală măsură. Legea consideră ca infracțiune încredințarea unui autovehicul unei persoane despre care se știe că nu deține permis de conducere. Pedeapsa este egală ca duritate cu aceea pe care o primește cel care a condus vehiculul. Deci tata-socru ar putea primi aceeași pedeapsă ca și ginerică pentru nesăbuința sa, poate chiar închisoare!