12067835_878983442186306_1910727345_nGrupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia şi România la Festivalul Internaţional de Teatru Popular şi Artă „JoyFest”, ediţia a III-a, organizat la Kiev (Ucraina), de Teatrul „Masca Veselă” (Maskam Rad).

Festivalul se va desfăşura în perioada 09-11 octombrie 2015 la Muzeul de Istorie din Kiev (centrul istoric al oraşului), care oferă spaţii diverse de desfăşurare pentru activităţile din program. Evenimentul este unic în Ucraina prin caracterul său intercultural, având scopul de a reuni tineri artişti, grupuri şi companii  tinere de teatru şi nu numai, din Ucraina şi din străinătate.

Manifestarea artistică în ansamblu are o pronunţată componentă socială. Programul este menit să atragă un public numeros sub deviza „Descoperă Arta în Interiorul Tău”. Sunt oferite publicului participant spectacole de teatru, expoziţii de artă plastică şi fotografie, muzică, ateliere de formare, artă culinară şi activităţi pentru copii. Artiştii şi grupurile care se evidenţiază prin prestaţii vor fi răsplătiţi cu distincţii de către un juriu format din: reprezentanţi ai organizatorului, critici de artă şi actori şi regizori din Kiev.

Grupul Skepsis a fost selectat să reprezinte Alba Iulia şi România în festival cu spectacolul de Comedia dell Arte „Cine-i Stăpânul?”, un spectacol original din repertoriul grupului.  Spectacolul a fost prezentat în premieră cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis, fiind conceput în scopul animării cetăţii din Alba Iulia, ca o invitaţie la redescoperirea teatrului medieval specific Renaşterii europene.

Delegaţia va fi compusă din Surd Olga, Ludmila Cioflică şi Vasile Dîngă în calitate de actori, la aceştia adăugându-se şi Viorel Cioflică, care semnează scenariul şi regia. La invitaţia organizatorilor, Skepsis va susţine o dublă reprezentaţie, în limba engleză, în cadrul festivalului.