silvanAlbaiulianul Silvan Stâncel, care s-a impus indiscutabil pe scena muzicală românească, a primit din partea firmei Hora, cel mai mare producător de instrumente muzicale de lemn din Europa, o chirată unicat, care îi poartă numele. Chitara care „corespunde 100% nevoilor oricărui muzician”, după cum o caracterizează chitaristul, este estimată la câteva mii de euro şi va fi folosită la toate concertele artistului din Alba Iulia.

Chitara „Silvan Stâncel” a fost prezentată prima dată publicului în cadrul Acustic Live Festival, singurul festival concurs din România pentru promovarea chitarei și a muzicii acustice Live indiferent de genul muzical, care s-a desfășurat în perioada 24-25 octombrie, la Reghin, la Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu”.

„Este o chitară specială din toate punctele de vedere. Corespunde nevoilor oricărui muzician. E un model unicat care nu se va mai fabrica niciodată. E un model branduit, atât cu numele fabricantului, cât și al artistului, în cazul de față cu numele meu. Din punct de vedere strict al chitarei, am putea-o estima la câteva mii de euro”, a spus Silvan Stâncel.

Albaiulienii vor putea asculta pentru prima dată un concert al lui Silvan Stâncel cu această chitară la la Festivalul concurs de muzică folk „Ziua de mâine”, care va avea loc la Alba Iulia în perioada 20-22 noiembrie 2015. Artistul albaiulian va fi, cu această ocazie, și membru al juriului.