Invitatul special al ediției aniversare, cea cu numărul 10, a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia, scriitorul francez Pascal Bruckner, nu a ajuns la deschiderea evenimentului, programată pentru astăzi, 5 octombrie 2015, de la Alba Iulia. Organizatorii festivalului au anunțat că acesta a transmis un  e-mail prin care își cerea scuze că nu își poate onora contractul.

Potrivit organizatorilor albaiulieni, Pascal Bruckner a fost internat într-un spital din Paris, din cauza unor probleme serioase de sănătate, chiar înainte de plecarea sa spre Alba Iulia.

Evenimentele înscrise pe agenda primei zile a festivalului se vor desfășura, potrivit organizatorilor, conform programului, în prezența actriței  Maia Morgenstern și a regizorului Chris Simion, dar fără scriitorul francez.

Pascal Bruckner este unul dintre cei mai cunoscuți  autori francezi, cunoscut publicului albaiulian prin cărțile sale:  Iubirea față de aproapele, Hoții de frumusețe (Premiul Renaudot 1997), Luni de fiere, Căpcăunii anonimi, Palatul chelfănelii, Copilul divin și Paria.