În aceste zile Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează o serie de evenimente în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

Publicitate

Campania vizează promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 Octombrie, precum şi informarea şi conștientizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane. În egală măsură, iniţiativa îşi propune să abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen.
ANITP prin Centrul Regional Alba Iulia, coordonat de comisarul șef Anca Sava, a desfășurat de la începutul săptămânii activități de prevenire în mai multe unități de învățământ din Alba (Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel”), Sibiu și Hunedoara.
Mâine, 18.10.2018, la ora 10, se va desfășura, în Amfiteatrul A9 din cadrul Universităţii 1 Decembrie 1918, concursul Rolul educaţiei în prevenirea traficului de persoane, concurs la care participă studenţii facultăților din municipiu . Câştigătorii locurilor I, II şi III, vor fi premiaţi cu diplome, cupe şi premii constând în materiale şi bani. Concursul este realizat în cadrul proiectului Educaţie pentru prevenirea traficului de persoane, proiect desfăşurat în baza parteneriatului încheiat între Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane şi Consiliul Judeţean Alba.
Tot mâine, în colaborare cu Târgul de Cariere se vor desfășura activităţi de diseminare de materiale din campaniile A.N.I.T.P. în cadrul evenimentului organizat la Alba Mall, între orele 10-19.

Săptămâna se va încheia cu două activități de prevenire oraganizate vineri la colegiile din Deva.
Conform statisticii, în anul 2017 la nivelul CR Alba Iulia au fost luate în evidenţă 75 de victime ale traficului de persoane, 9 victime din judeţul Alba, 57 victime din judeţul Sibiu şi 9 victime din judeţul Hunedoara..Pentru anul 2018 nu a fost definitivat raportul anual ne informează coordonatorul CR Alba, comisarul șef Anca Sava.