Albaiulienii şi turiştii care participă la Noaptea Muzeelor sunt invitaţi sâmbătă, la ora 21.00, la Muzeul Principia (Piaţa Cetăţii), la spectacolul “Osândirea lui Prometeu” pus în scenă de Grupul Skepsis. Este un spectacol original, cu character simbolic, bazat pe dramatizarea nuvelei “Osândirea lui Prometeu”, de Karel Kapec.

“Având ca temă binecunoscutul mit grecesc al titanului Prometeu, cel care a furat focul de la zei pentru ca mai apoi să-l dăruiască omenirii, spectacolul propune un episod apocrif menit să explice cum anume au fost văzute şi cântărite acţiunile lui Prometeu de către semenii săi. Reprezentanţii comunităţii sunt nevoiţi să reacţioneze la schimbările aduse de apariţia focului în viaţa oamenilor, să judece acţiunile lui Prometeu.

Provocăm publicul la o reîntoarcere în lumea mitologiei printr-un spectacol cu caracter satiric, elemente de miscare, aspecte interactive şi pasaje musicale antice. Procesul lui Prometeu este sugestiv pentru istoria umanităţii, un proces social continuu care nu se încheie niciodată, este procesul intentat de semeni oricărui om în care Prometeu se trezeşte încercând să schimbe, să inoveze, să purifice”, au transmis actorii.

Titanii revoltaţi vor prinde viaţă prin Răzvan Cociobea, Bogdan Berar, Vinicius  Moldovan, Elena Smeu mare şi Bejinariu Corina, regia aparţinând lui Viorel Cioflică..

Intrarea este liberă, spectacolul fiind prezentat în cadrul mai amplului eveniment “Noaptea Muzeelor” , organizat de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia.

Citeşte şi: Trei locaţii pentru Noaptea Muzeelor în Alba Iulia. Iată programul şi ce surprize vă aşteaptă

Autobuzele STP au program special sâmbătă. Cum puteţi ajunge la “Noaptea Muzeelor”!