Recent, a fost lansată o aplicaţie pentru telefoanele mobile prin intermediul căreia pot fi plătite amenzile, rovinieta, RCA-ul şi parcarea direct de pe telefonul mobil. Aplicaţia Auto.ro poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay.

Posibilitatea de a plăti amenzile direct de pe telefonul mobil poate însemna o diferenţă semnificativă în bugetul şoferilor, care se pot astfel încadra în cele două zile în care trebuie să achite contravaloarea acestora astfel încât să nu piardă dreptul de a plăti jumătate din minimul prevăzut de lege.

“Aplicaţia este extrem de utilă şoferilor care au amenzi de plătit şi optează să plătească jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, fiindu-le mai uşor să se încadreaze în termenul de 2 zile lucrătoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contravenţiei, deoarece o pot plăti de oriunde şi la orice oră”, au precizat reprezentanţii Auto.ro.

Plata amenzii se face în trei paşi: şoferii completează datele procesului verbal, achită amenda prin card bancar şi primesc confirmarea, respectiv dovada plăţii, prin e-mail.

Serviciul de plată a amenzii de circulaţie este disponibil momentan în reşedinţele de judeţ din ţară şi în Bucuresti, urmând să fie extins la nivelul întregii ţări.