La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc, cea de-a II-a ediție a Cupei Simeria la șah, un turneu care a reunit la start 43 de jucători din județele Alba, Arad, Hundoara, Sibiu și municipiul București. Participanții au evoluat în două secțiuni, una rezervată seniorilor și juniorilor peste 12 ani și alta pentru copiii sub 12 ani.

În turneul seniorilor, experimentatul candidat de maestru Vasile Maxim Georgescu (Clubul Municipal de Șah Alba Iulia) a dominat clar turneul, impunându-se cu 5 puncte din 6 partide jucate. Pe podium au mai urcat Samuel Butușina (Vados Arad) și Eduard Berechet (CS Mihai Viteazu Vulcan), ambii cu cate 4,5 puncte. Juniorul albaiulian Ianis Tarciuc (11 ani) a încheiat concursul cu 3,5 puncte, un rezultat bun, dar sub posibilitatile sale.

O evoluție bună au avut și juniorii albaiulieni care au evoluat în secțiunea pentru copii sub 12 ani. Răzvan Burja-Udrea (Clubul Muncipal de Șah Alba Iulia) s-a clasat pe locul al treilea cu 4 puncte din 5 jocuri, fiind devansat de Iris Antal și Răzvan Răducu (ambii de la Clubul de Șah Deva), in timp ce George Pleșa (Clubul Muncipal de Șah Alba Iulia) s-a clasat pe locul al patrulea. Mezinul delegației din Alba Iulia, Alexandru Macaieț (6 ani), a obținut premiul întâi între copiii sub 8 ani, în timp ce premiul 3 la această categorie de vârstă a fost obținut de Ștefan Opriș, un talentat junior bucureștean care iși petrece vacanța de vară la bunicii săi albaiulieni și se pregătește la Clubul Municipal de Șah Alba Iulia.

Urmatoarea competiție șahistă va avea loc la Clubul CAR Teiuș, sâmbată, 26 august, începând cu orele 8, evenimentul fiind inclus în programul Zilelor Orașului Teiuș. La turneu pot participa iubitori ai șahului de orice vârstă, legitimați sau nelegitimați la cluburi de șah.

Sursa: Comunicat de presă – Marius Ceteraș, președinte al Clubului Municipal de Șah Alba Iulia