Copiii care au trecut astăzi pe lângă Cinema Dacia din Alba Iulia au fost în pericol din cauza inconştienţei unor oameni care au preferat să amâne schimbarea unui capac spart, fără să se gândească nici un moment că lenea lor de a-şi face treaba la timp se putea solda cu o tragedie.

Un capac de deasupra unei conducte s-a spart, nu ştim exact de când. Deocamdată nu ştim nici cine ar fi trebuit să îl schimbe, deşi conducta pare să ţină de reţeaua de apă sau canalizare. Oricum cineva foarte “deştept” s-a gândit să pună un panou, astfel încât oamenii să ocolească puţin, dar a lăsat conducta neacoperită.

Publicitate

Ceea ce nu ştie – preferăm să credem asta – persoana care a făcut improvizaţia este că a creat o “capcană pefectă” pentru un copil de 2-4 ani. La această vârstă, distracţia favorită a copiilor este să se ascundă şi mulţi iau la rând aceste panouri, intrând pe sub ele. În cazul în care un adult călca în acea conductă cel mult îşi ruprea piciorul, însă diametrul acesteia este suficient de mare pentru ca un copil mic să cadă cu totul în ea. Adâncimea estimată de sus este de 3-4 metri şi materialul este de aşa natură încât un copil n-ar avea nici o şansă se se prindă de ceva, chiar dacă ar avea acest instinct. Iar la finalul conductei părea să fie apă, nu ştim cât de adâncă.

Situaţia ni se pare atât de revoltătoare încât cu greu găsim cuvinte decente să descriem situaţia. Dar îl întrebăm şi noi pe cel care a pus panoul acolo şi pe şefii lui care îi permit să facă astfel de improvizaţii: ce aţi fi făcut dacă acolo ar fi căzut copilul sau nepotul vostru?

Noi am ales să culcăm panoul de lemn peste conductă şi dacă nu l-a mutat nimeni de acolo, poate am reuşit să evităm producerea unei tragedii. Aşteptăm să vedem dacă va fi tras în vreun fel la răspundere cel care a pus în pericol atâţia copii!

canal capcana 2