Publicitate

Elena ne-a trimis o nouă reţetă încercată, simplă şi delicioasă. Este cea mai bună dovadă că putem face ceva gustos, chiar dacă ţinem post. Secretul pentru ca această prăjitură să iasă foarte aromată este, după cum ne-a “şoptit” Elena, să nu uitaţi de coaja de lămâie şi de portocală.  Aşadar, iată ce vom găti şi noi cu prima ocazie!

Publicitate

Ce am folosit

Pentru foi:

  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de apă
  • 7 linguri de zahăr
  • o linguriţă de bicarbonat
  • puţină sare
  • zeama de la o lămâie
  • 400 grame făină
  • coajă de lămâie, coajă de portocală, zahăr vanilat

Pentru umplutură:

  • 1 kg mere
  • 100 g zahăr
  • scorţişoară

Cum am făcut

Am curăţat merele, le-am dat pe răzătoare, le-am călit cu zahărul şi scorţişoara până s-a evaporat toată zeama, după care am lăsat compoziţia să se răcească.

Am amestecat apa, uleiul, zahărul, sarea, aromele, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, am adăugat făina şi am făcut un aluat pe care l-am lăsat jumătate de oră să se „odihnească”. L-am împărţit apoi în două şi am făcut două foi. Una se aşează pe fundul tăvii, se adaugă merele călite şi răcite şi se acoperă cu cea de a doua foaie. Se coace 20 de minute în cuptorul încălzit la o temperatură de 170 grade.

După ce s-a făcut aurie, am scos prăjitura şi am presărat zahăr pudră.

Poftă bună!

Elena, îţi mulţumim pentru această nouă reţetă şi te aşteptăm şi cu altele!