O plăcintă foarte gustoasă și extrem de simplu de preparat. Îmi era dor de o plăcintă bună cu brânză și cum aveam în frigider mai multe tipuri de brânză, dar niciuna în cantitate suficientă pentru o plăcintă (de obicei folosesc două tipuri de brânză), am decis să combin. A ieșit atât de bună, încât am notat rețeta ca să pot să o prepar din nou.


Ce am folosit:

  • 500 g făină
  • un plic de drojdie uscată Dr. Oetker
  • ulei, sare
  • 250 grame brânză telemea
  • 250 grame brânză de vaci
  • 150 grame brânză de burduf
  • 150 grame urdă
  • 300 ml smântână fermentată
  • frunze uscate de oregano, busuioc și rozmarin

Cum am făcut: Întâi se face un aluat simplu din făină, drojdie și apă. Spre finalul frământării am adaugat cam o ceașcă de ulei, sare, o linguriță rasă de oregano și cam o jumătate de linguriță de rozmarin. Am lăsat la cald să dospească.

Am fărâmițat bine toate bucățile de brânză, am amestecat cu smântâna și am pus câte o linguriță rasă de oregano și busuioc.Am lăsat amestecul la temperatura camerei, pentru ca brânza să ”tragă” smântâna și să se pătrundă aromele. După ce a crescut aluatul, l-am împărțit în două, am întins o foaie pe care am pus-o în tava tapetată în prealabil cu ulei și făină, am pus brânza și cealaltă foaie de aluat. Am înțepat cu furculița aluatul.

Se lasă în cuptor cam o jumătate de oră, dar timpul de coacere poate diferi, așa că trebuie verificat din când în când dacă plăcinta s-a copt. Se poate servi caldă, lângă o salată de primăvară, sau rece, cu un pahar de lapte bătut.

Poftă bună!

pacinta cu 4 branze

LĂSAȚI UN MESAJ