Iată o reţetă pe cât de simplă, pe atât de savuroasă. Farmecul constă în diversitatea de texturi şi gusturi, dat de amestecul de legume proaspete şi fierte. Probabil că se poate prepara şi fără ton, dar pentru cine apreciază gustul acestui peşte, combinaţia este minunată.

Ce am folosit (pentru 4-5 porţii)

  • 250 grame paste scurte
  • 1 conservă de ton bucăţi în ulei
  • 150-200 grame legume îngheţate (morcov, mazăre, porumb)
  • 1 ardei kapia mic
  • 1/2 ardei galben sau verde
  • 1 castravete cornişon
  • 1 roşie mare sau 2 mici
  • 1 ceapă roşie mică
  • câteva frunze de salată
  • 1 lingură maioneză
  • 1 lingură smântână
  • sare, ulei de măsline

Bonprix
Cum am făcut

Am pus pastele la fiert în apă cu sare. După 5-6 minute de când au început să fiarbă, am pus legumele îngheţate peste paste şi le-am lăsat să fiarbă încă 5-6 minute, după care le-am scurs bine de apă.

Am tăiat cubuleţe toate legumele proaspete şi le-am amestecat cu puţină sare şi cam o lingură de ulei de măsline.

Tonul din conservă l-am mărunţit puţin şi l-am amestecat cu maioneza şi smântâna.

Când pastele şi legumele fierte sunt calde, dar nu fierbinţi, se amestecă totul. Sunt bune şi calde şi reci.

Poftă bună!
Bonprix

LĂSAȚI UN MESAJ