O reţetă  deosebit de gustoasă potrivită pentru prânz sau cină, care poate fi preparată într-un sfert de oră. Escalopul de piept de pui este un deliciu şi poate fi combinat cu diverse garnituri în funcţie de gusturi şi de timpul avut la dispoziţie.

Ce am folosit

– pentru escalop:

  • un piept de pui
  • 1 pahar de lapte
  • 100 grame de caşcaval ras
  • 2 linguriţe de parmezan ras (la alegere)
  • Sare şi piper după gust

Pentru cei mai pofticioşi cantitatea de caşcaval şi parmezan este la liber

pentru garnitura de fasole verde:

  • un borcan de fasole păstăi
  • un sfert de lămâie stoarsă
  • sare şi un strop de ulei după gust

Cum am făcut:

Am tăiat pieptul de pui în felii subţiri şi le-am condimentat cu sare şi piper pe amândouă părţile, după care le-am aşezet în tigaia încinsă, fără ulei. Important este să aveţi o tigaie antiaderentă.  Carnea se lasă puţin pe o parte şi pe cealaltă până cânde devine albă.

După ce carnea  a ajuns la acest stadiu de coacere am turnat un pic de lapte. Carnea nu trebuie să fie complet acoperită de lapte. Am lăsat puiul să fiarbă în lapte între 5 şi 10 minute.

Carnea de pui trebuie fiartă bine înainte de a fi consumată, dar în cazul acestei reţete fâşiile de pui sunt suficient de subţiri pentru un timp de fierbere minim.

Când am terminat de fiert carnea, am dat focul mic şi am presărat caşcavalul ras peste bucăţile de carne de pui. După ce caşcavalul s-a topit am adăugat şi parmezanul ras, după care am stins focul.

În timpul în care a fiert carnea am preparat şi garnitura de fasole verde. Am scurs păstăile din conservă şi le-am condimentat într-un bol potrivit.

Am servit acest preparat cald. Dacă doriţi să-l încercaţi, să aveţi şi voi poftă bună!

pui1

pui2

 

pui3

pui4

301 COMMENTS

  1. You are my inhalation, I own few web logs and sometimes run out from post . No opera plot can be sensible, for people do not sing when they are feeling sensible. by W. H. Auden.

  2. I’а†ve read several just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I wonder how a lot effort you set to create such a fantastic informative web site.

  3. Title

    […]just beneath, are many absolutely not connected websites to ours, nonetheless, they are surely really worth going over[…]

  4. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My site has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any methods to help protect against content from being ripped off? I’d really appreciate it.

LEAVE A REPLY