Elena ne face poftă cu o nouă reţetă delicioasă şi foarte simplă. Este vorba despre un drob cu un gust aparte, dat de ficatul de curcan din compoziţie.

Publicitate

Ce am folosit

  • 1 kilogram carne de porc
  • jumătate de kilogram ficat de curcan
  • 4 cepe mari sau 3-4 legături de ceapă verde
  • ulei
  • 5 ouă
  • sare, piper, pătrunjel verde, mărar

Cum am făcut

Am fiert ficatul, l-am scos din apă şi l-am lăsat să se răcească. Între timp, am tocat carnea de porc, am curăţat ceapa şi am tăiat-o mărunt. Am călit-o apoi în ulei, până s-a făcut aurie. Am amestecat carnea, ficatul şi ceapa, am adaugat pătrunjel şi mărar (dacă vă place), sare, piper.

Am adaugat apoi în compoziţie ouăle care trebuie amestecate foarte bine. Am uns două tăvi cu ulei, am turnat compoziţia şi am distribuit-o uniform.  Se dă la cuptor până se desprinde de pe margini (la 170 grade, cam 40 de minute).

Poftă bună!

Mulţumim Elena şi te aşteptăm cu noi reţete delicioase!