calin-matiesÎn scandalul legat de îmbolnăvirea copiilor cu E.coli ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că s-a găsit brânză infestată la un producător tradițional. Această afirmație a i-a revoltat pe reprezentanții Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România, care declară că firma Brădești nu a produs niciodată și nu a comercializat niciodată produse tradiționale.

Federația Națională a Producătorilor de Produse Tradiționale din România a trimis astăzi un memoriu către Ministerul Agriculturii prin care îi cer ministrului să dezmintă public această informație.

„Suntem foarte deranjați și chiar am vrut să cerem demisia Ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. În urma consultărilor cu asociațiile din țară, am decis să facem un memoriu prin care să cerem ca ministrul să dea o dezmințire referitoare la informațiile dânsului că unui producător de produse tradiționale i s-a găsit brânză cu e-coli, ceea ce nu este adevărat. Lactate Brădești nu a produs niciodată și nu a comercializat niciodată produse tradiționale. Nu avea ministrul de ce să facă această declarație”, a spus președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România, Călin Matieș.

În documentul înaintat astăzi reprezentanții producătorilor tradiționali susțin că au suferit prejudicii de imagine și financiare din cauza acestei ieșiri publice a ministrului Achim Irimescu.