Festivalul Internațional de Teatru ”Povești” va aduce în fața publicului albaiulian o serie de evenimente care îi vor avea în prim-plan pe mari actori ai teatrului românesc, dar vor fi prezenți și talentați actori tineri. 

În perioada următoare, vă vom prezenta câteva recomandări pentru perioada 9 – 15 septembrie, însoțite de o scurtă prezentare a evenimentelor.

LUNI, 9 OCTOMBRIE 2017, ORA 17.30, GALERIILE DE ARTĂ ALE MUNICIPIULUI ALBA IULIA

ATITUDINI – MARCEL IUREȘ ÎN IMAGINI VERNISAJ EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE (30 min.), în prezența lui Marcel Iureș

INTRAREA GRATUITĂ

Când te afli în faţa unei cariere atât de remarcabilă, de diversă și de surprinzătoare, cum este cea a actorului Marcel Iureş, procesul de selecţie a imaginilor definitorii pentru traseul său artistic este un drum greu, care te obligă la esenţializare. Modern încă de la primele roluri, visător, dar şi teluric, Marcel Iureş a creat de multe ori în cariera sa şi în fenomenul teatral românesc momente de avangardă care l-au redefinit pe el însuşi, dar şi mişcarea artei spectacolului. Punctul final al traseului de selecţie a imaginilor din roluri cheie, ce urmăresc drumul actorului de la debut până azi, este expoziţia de fotografie document – Atitudini, produsă de Festivalul Naţional de Teatru, ediţia 2016. Cele 30 de fotografii de expresie incită privitorul la o analiză subtilă a profilului unui actor. Virate în valori de alb şi negru, imaginile marilor roluri creează un mozaic de stări şi expresii. Ca un contrapunct de culoare, puternic solarizate în roşu, imaginile supradimensionate sub formă de ştraifuri verticale atrag privirea şi încheagă expoziţia, ce se vrea o transpunere vizuală esenţializată a unei personalităţi teatrale foarte speciale.