În perioada 9 – 15 octombrie, publicul albaiulian va avea parte de o serie de evenimente culturale, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru ”Povești”. Pentru cea de-a treia zi de festival, vă recomandăm spectacolul ”Furtuna”, în regia lui Cristian Pepino.

MIERCURI, 11 OCTOMBRIE 2017, ORA 18.00, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

FURTUNA

TEATRUL PENTRU COPII ȘI TINERET COLIBRI CRAIOVA. Spectacol pentru tineri şi adulţi (70 min.)

Scenariul și regia: Cristian Pepino

Decor: Alexandru Remus Gabor

Costume: Raluca Aionițoaie

Muzica: Marin Fagu

Distribuția: Marcel Iureș, Oana Stancu, Mugur Prisăcaru, Geo Dinescu, Marin Fagu

Sunet: Constantin Bîrțan

Lumini: Laurențiu Milici

Furtuna este o producție inspirată de arta animației, care aduce în scenă teatrul în teatru, pe un scenariu și în regia lui Cristian Pepino, prin inedita întâlnire a actorului Marcel Iureș cu păpușarii Oana Stancu, Geo Dinescu, Mugur Prisăcaru și Marin Fagu (care este și autorul muzicii). Decorurile sunt creația lui Remus Alexandru Gabor, iar costumele sunt concepute de Raluca Aionițoaie, scenografi care, deși nu sunt la prima lor colaborare cu teatrul, sunt în premieră implicați într-o montare pe scena teatrului de animație.

Spectacolul Furtuna spune altfel povestea shakespeariană și o face de data aceasta pentru publicul de toate vârstele, prin actori și păpuși, într-o notă de fantastic și umor, vorbind despre putere și destin, răzbunare și iertare, despre dominația binelui asupra răului.