finante2Angajații Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba au oprit marți dimineața lucrul. Aproximativ 100 de persoane s-au strâns în holul sediului instituției din Alba Iulia și au declanșat un protest spontan. Aceștia sunt nemulțumiți de Ordonanța 47/2015 care va majora doar salariile angajaților din structurile centrale.

„Considerăm că este o mare nedreptate pentru noi. Este aceeași muncă efectuată atât de noi, în teritoriu, cât și de ei. Nu vedem de ce aceste creșteri au fost făcute doar pentru cei din cadrul Ministerului”, a declarat Mihai Oană, președintele Sindicatului Liber din cadrul Finanțelor Alba.

Liderul sindical de la Alba Iulia a mai precizat că nu știe cât va mai dura acest protest și că acțiuni asemănătoare au fost declanșate și la Cluj, Sibiu, Timișoara și București.

Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX a precizat că majorarea de peste 50 la sută a salariilor de bază acordată de la 1 noiembrie 2015 angajaților din sectorul finanțe vizează doar salariații din structurile centrale. Sindicaliștii au anunțat pentru luni ședințe cu membrii pentru a decide reacția la nivel național față de această decizie a Guvernului.