Asociația „Forum Apulum” reia în 2018 seria de evenimente „Proiecții cu reflecții” cu un nou documentar proiectat în 4 martie, de la ora 18:00 în sala mică a Casei de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia. Astfel, asociația aduce în atenția publicului albaiulian documentarul „Demain”/„Ziua de Mâine”, produs în Franța, în anul 2015, regizat de Cyril Dion alături de Mélanie Laurent, care a inaugurat Conferința pentru climă a ONU, celebra COP2 de la Paris din 2015, iar în 2016 a obținut premiul César pentru cel mai bun film documentar.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere pe soluții la probleme globale alături de 3 invitați:

Dorin Fleșeriu – antreprenor pasionat de tehnologie cu investiții într-o companie ce oferă soluții inteligente de încălzire, ventilație și energie regenerabilă.

Elena Stoia – din partea „Asociației România în tranziție -Transition Towns”, inițiator al proiectului „Vitamina e-N Conectare cu Natura”, permaculturist.
Ciprian Cucu – lector univ. dr. în cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, pasionat, printre altele, de educație și economie.

Intrarea la acest eveniment este GRATUITĂ.

„Demain”/„Ziua de Mâine”

Cyril Dion și Mélanie Laurent|Franța|2015|118 minute

Limba vorbită: Franceză și Engleză | Subtitrare în limba Română
„Demain”/„Ziua de Mâine”, este o privire asupra societăţii, aşa cum ar putea fi mâine. Filmul începe de la un studiu ştiinţific publicat în revista Nature, în 2012. Acesta, destul de devastator, anunță o prăbuțire generală a ecosistemelor noastre, deci şi sfârșitul condițiilor de viață stabile pe Pământ. Ca răspuns, Cyril Dion și Mélanie Laurent împreună cu o echipă de alte patru persoane Alexandre, Laurent, Raphäel şi Antoine, toţi în jur de 30 de ani, pleacă în 10 țări (Franţa şi Insula Réunion, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India) să ancheteze ce ar putea provoca această catastrofă, cum ar putea fi ea evitată şi să exploreze lumea în căutarea de soluţii capabile să salveze generaţiile viitoare. În timpul călătoriei, ei întâlnesc pionierii ce reinventează agricultura, energia, economia, democrația și educația.

„Niciodată un studiu n-a avut un astfel de efect asupra mea. Propriul meu colaps întâlnea prăbușirea planificată a societății. Mi-am spus că era timpul să fac ceea ce a contat cel mai mult pentru mine și să pun acest film pe picioare.” – spune Cyril Dion, regizor şi producător.

„Am citit studiul în timp ce eram însărcinată, eram în stare de șoc, mi-am petrecut ziua plângând și l-am blestemat pe Cyril că m-a aruncat într-o astfel de disperare. Până la descoperirea acestui studiu, era vorba «doar» să facem un film pozitiv. Dintr-odată, a devenit un film necesar, iar acest lucru a fost un motor formidabil. În viața mea ca actriță, am avut multe de făcut şi am anulat multe dintre ele, să mă pot implica pe deplin” – spune Mélanie Laurent, în cadrul unui interviu.

Mai multe detalii despre acest eveniment puteți urmări pe pagina de Facebook dedicată acestui eveniment.

Acest eveniment este posibil cu sprijinul partenerilor: Delphi Electric, Vertical Graphic și Caro Sound.