Turneul de promovare a programului și platformei Smart Start USA a ajuns astăzi și la Alba Iulia.

Publicitate

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a găzduit Conferința “Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești”, singurul program privat din România care urmărește crearea primului ecosistem românesc dedicat creșterii exportului și internaționalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piața Statelor Unite ale Americii.

Printre obiectivele programului cele mai importante sunt : facilitarea accesului la finanțare, educație și instruire antreprenorială pentru un număr de 10.000 de companii românești anual, creșterea numărului companiilor cu capital românesc pe piețele externe, creșterea competivității și productivității pe piețele externe și crearea de noi locuri de muncă în mod direct și indirect prin stimularea producției și exportului.

Au fost prezentați pașii care trebuie parcurși pentru înscrierea în program precum și grila de punctaj care asigură eligibilitatea.

La eveniment au participat reprezentanți ai băncilor partenere, ai mediului academic, ai mediului de afaceri, precum și ai administrației publice locale.