UPDATE: Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a confirmat după percheziţia efectuată de procurorii anticorupţie că acţiunea DNA are în vizor contractul administraţiei publice locale cu firma de dezinsecţie din Ploieşti Coral Impex.

Edilul şaf al municipiului Alba Iulia a mai spus că au fost luate documentele care vizează acesat contract care la Alba Iulia a fost adjudecat în 2011, după mai multe contestaţii.

„Adjudecarea licitației a fost făcută printr-o decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. (De la primăria Alba Iulia n.r.) s-au ridicat documente, tot ce este legat de această adjudecare. (Aici n.r.) Totul este făcut așa cum spune legea. La noi totul este legal și o să vedeți lucrul acesta în urma anchetei. Totul este perfect, fără nicio emoție”, a declarat primarul Mircea Hava.

Procurori anticorupție, Serviciul Teritorial Cluj, efectuează percheziții în 32 de locații din județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, printre care și sediul Primăriei Alba Iulia, într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 – 2015.

Potrivit mai multor surse media ancheta vizează contractele încheiate de o firmă de dezinsecție din Ploiești  cu administrațiile locale din 6 județe.

Purtătorul de cuvânt al Primărie Alba Iulia, Mihai Coșer, a transmis un comunicat de presă în care se precizează că niciun angajat al primăriei nu este acuzat de vreo faptă de corupție.

„Direcția Națională Anticorupție efectuează cercetări privind activitatea unei societăți comerciale, din afara județului Alba, care prestează servicii și pentru Primăria municipiului Alba Iulia. Procurorii DNA verifică contracte și documente ce au stat la baza derulării contractelor, respectiv prestării serviciilor și documente financiar-contabile. Niciun angajat al primăriei nu este acuzat de vreo faptă de corupție”, a declarat Mihai Coșer.

De asemenea, DNA Cluj a transmis că vor fi oferite mai multe detalii despre această acțiune când cercetările o vor permite.

„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis DNA Cluj.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.