Tronsonul de pe strada Decebal cuprins între ADR Centru și strada Mihai Viteazul, în fața secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, va fi complet reabilitat. Până la sfârșitul acestei săptămâni, lucrările vor fi finalizate și tronsonul redat complet circulației.

decebal2Primăria Alba Iulia a anunțat că s-au amenajat 27 de locuri de parcare, s-a refăcut caseta drumului, sistemul pietonal și cel de canalizare. Practic, întreaga platformă a fost reabilitată și modernizată, în raport direct cu investițiile recente realizate în zonă. Suprafețele și cantitățile incluse în proiect sunt reprezentate de următoarele repere tehnice: trotuare 215 mp; carosabil – 900 mp; parcaje – 500 mp; guri de scurgere și plăci cămine canalizare – 7 buc.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat că administrația locală intenționează și o reconsiderare a sensurilor de circulație auto, pentru eliminarea disconfortului, propunând un sens unic dinspre ADR spre strada Mihai Viteazul.

„După lucrările de reabilitare ale Secțiilor de Infecțioase și Dermatologie ale Spitalului Județean Alba, în special după refacerea utilităților, era firesc să schimbăm în bine cât mai mult din zona respectivă. A fost șantier acolo, clar, nici drumul acela nu era de cinci stele, așa că s-a impus această intervenție. Lumea era nevoită să parcheze pe zone verzi, se formau bălți și alte neplăceri pe care le știm. Vom încerca și o reconsiderare a sensurilor de circulație auto, pentru eliminarea disconfortului, propunând un sens unic dinspre ADR spre strada Mihai Viteazul. Sunt obiective de interes public acolo, lucru ce ne îndeamnă să optăm pentru aceste schimbări”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

decebal1