Grădiniţa „Dumbrava minunată” din Alba organizează luni, 25 mai, la Casa de Cultură a Studenţior din Alba Iulia, Festivalul-Concurs „Mult îmi place şi iubesc, portul nostru strămoşesc”, care a ajuns în acest an la cea de-a III-a ediţie.

Festivalul este parte din proiectul educaţional judeţean cu acelaşi nume, iniţiat de grădiniţa „Dumbrava minunată” şi îşi propune să facă cunoscute copiilor obiceiurile, tradiţiile şi datinile străbune.

În cadrul festivalului, se va realiza o expoziţie cu obiecte de artă populară, aduse de părinţii preşcolarilor şi de educatoare, precum şi concursul de dans popular specific zonei Alba.

Inițiatorii proiectului doresc implicarea copiilor în viața spirituală a poporului român.

„Tradițiile, obiceiurile, portul şi folclorul sunt comori inestimabile ce definesc un popor, făcându-l unic şi nemuritor în ciuda scurgerii timpului. Prin acest proiect dorim dezvoltarea dragostei faţă de ţinutul natal, faţă de portul popular strămoşesc, deoarece acest lucru constituie suportul pe care se vor sprijini sentimentele copiilor în perioadele de vârstă următoare şi reprezintă un bun mijloc de integrare a copilului in spiritualitatea poporului nostru”, au transmis organizatorii.

În proiect vor participa echipe de copii de la mai multe grădiniţe :

Grădiniţa cu Program Prelungit “Dumbrava minunata” Alba Iulia

Grădiniţa cu Program Normal Bucerdea Vinoasă

Grădiniţa  cu Program Prelungit “Primii paşi” Aiud

Grădiniţa cu Program Normal nr.1 Blaj

Grădiniţa cu Program Prelungit “Prichindelul” Cugir

Grădiniţa cu Program Normal nr.2 Câmpeni

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 Alba Iulia

Grădinița cu Program Normal “Peştişorul de aur” Zlatna

Grădiniţa cu Program Prelungit “Scufiţa roşie” Alba Iulia

Grădiniţa cu Program Prelungit nr.6 Ocna Mureş

Preşcolarii participanţi vor fi recompensaţi cu diplome şi cadouri oferite de: Toskana Garten Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Grădinița „Dumbrava minunată”  din Alba Iulia în colaborare cu partenerii  din proiect: Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii, ISJ Alba și Centru Cultural Augustin Bena Alba Iulia.